To soboto, 21.10.2017 so se končale rokodelske sobote na ART market Ljubljana.


Na Bregu ob Ljubljanici smo se letos družili samo dvanajst krat saj so nam konkretno ponagajale dežne kaplje.


Kljub temu se z nasmešom na ustih spominjam krasnih sobot, ko ste me obiskali v tako lepem številu, me podprli z nakupom ter s tem pripomogli, da lahko pod blagovno znamko Hiškarija še naprej ustvarjam edinstvene Zvezke Slavce, Gumitvistve Gustave, Krede Brede, Hulahop Tonete, Ristance Riče ter ostale igre našega otroštva.


Iz srca vam hvala 💗.


Osebno bom z vami ponovno od 18.12.-23.12.2017 na Božičnem Art market-u Ljubljana v atriju glavne Pošte Slovenije na Čopovi ulici v Ljubljani. Se že veselim vašega obiska 💗.


(0)

Od 17. oktobra do 17. novembra poteka Mesec oblikovanja 2017 – 17. mednarodni festival oblikovanja pod letošnjim naslovom NAPREDEK.

Nepozabno lepo je, ko delajo Hiškarijini izdelki družbo vrhunskemu dizajnu. Pokukajte na razstavo Znamke in znamenja ter si oglejte Krede Brede ter Hulahope Tonete.

Otvoritveni dogodek je bil izvrstno doživetje. Program, ki sledi najdete na http://zavodbig.com/mesec-oblikovanja-2017-2/.

(0)

Hiškarija se je prvič predstavila na Otroškem bazarju Hale C na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Hvala vsem, ki ste me obiskali. Imela sem se luštno, vznemirljivo, nasmejano, učeno in predvsem srečno, ker ste prišli v tako lepem številu. Hvala 💝
(0)

Vedno znova me razveseli, ko se Hiškarija znajde v medijih. Hvala ga. Alenka Klun iz RTV Slovenija 💗.

Hiškarija: kjer so zvezki Slavci, krede Brede in ristanc Rič doma. Preberite in izvedeli boste ZAKAJ Hiškarija 💗.

https://www.rtvslo.si/zabava/lepota-bivanja/hiskarija-kjer-so-zvezki-slavci-krede-brede-in-ristanc-ric-doma/431845

(0)

Pred dobrim letom sem zasledila podatek Svetovne banke, ki ocenjuje, da tekstilna industrija onesnaži kar 20% celotne vode na zemlji. Moram priznati, da me je to precej pretreslo zato sem se odločila, da vam na Hiškarijinih policah ponudim tudi izdelke iz ekološkega blaga z ekološkim potiskom, katerega podjetje v celoti deluje po načelih ohranjanja okolja.

Odločili so se, da bodo poleg izdelkov skozi ves proizvodni proces skrbeli tudi za naš planet. Namesto papirnatih brisačk uporabljajo bombažne, izdelali so svoj lastni vrt, ki je v slabem letu in pol pridelal 2700 kg komposta iz katerega so dobili toliko zemlje, da bi lahko posadili 1400 paradižnikov.

Vso odpadno blago razrežejo in ga ponovno uporabijo kot polnila v avtomobilski, pohištveni in gradbeni industriji. Kar 2500 metrov blag so do sedaj podarili v dobrodelne namene. Pri tiskanju blaga ne uporabljajo vode in strupenih barv s snovmi kot sta formaldehid in svinec. Vse njihove kartuše so 100% biološko razgradljive. Celotni proces izdelave blaga je zasnovan tako, da natisnejo samo toliko blaga, kot je naročil.

Pri sami izdelavi Hiškarijinih izdelkov tudi sama težim k ničnemu odpadu blaga ter izbiram materiale, ki so uporabniku in okolju prijazni ter skoraj v celoti izdelani v Sloveniji. Od Dnevu zemlje zato predlagam, da z mislijo na ohranitev okolja nadomestite svoje zvezke, s plastificiranimi platnicami, z Zvezkom Slavcem, ki ga ročno ovijem v bombaž z ekološkim potiskom – https://www.hiskarija.si/sl/cp/zvezek-slavc-eko-print/?showall=1.

(0)

V letu 2017 vam želim, da bi se vzpenjali visoko ter doživeli veliko kvalitetnih in barvitih trenutkov.
(0)

V Reviji Unikat sem predstavila postopek izdelovanja Hulahop Toneta. Osnovo iz umetne mase, zavoj za zavojem, ovijem v najmehkejšo bombažno prejo. Na koncu zaključim z mašnjico in Hulahop Tone je pripravljen za miganje, igro in zabavo.
(0)

Se še spomnite igre Križci in Krožci? Kot otrok sem jo lahko igrala ure in ure. Običajno sem našla kakšnega vrstnika, ki se je enako navduševal nad hitrimi partijami. Čas je kar na enkrat čisto prehitro tekel.

Pred kratkim sem želela svojima otrokoma predstavit čare Križcev in Krožcev. Ker sta imela v rokah ravno Krede Brede, tabla pa je bila rezervirana za vodene barvice smo za podlago uporabili kar pisalno mizo. Nastalo je pravo tekmovanje. Ko se je ena igra zaključila, smo jo enostavno obrisali z mokro gobico in nadaljevali z novo. Deževno popoldne je minilo kot blisk.

Za igro potrebujete le Krede Brede in ravno površino (pred uporabo obvezno preverite ali je površina takšna, da se da krede obrisat). Narišete dve vertikalni ter dve horizontalni črti. S soigralcem se dogovorite kateri bo imel križce in kateri krožce ter kdo začne prvi. Prvi nariše v poljubni kvadratek dogovorjeni znak. Sledi nasprotnik s svojim znakom. Zmagovalec je tisti, ki prvi uspe narisati tri enake znake v eni liniji. V kolikor so vsa polja polna preden se to zgodi je igra neodločena.

Veliko zabave vam želim!

(0)
Hiškarija

Hiškarija