Še 49 € do brezplačne dostave
*|MC:SUBJECT|*
Ste dobili seznam zvezkov za naslednje šolsko leto in bi radi oddali naročilo pa se vam je zataknilo?

Iščete točno določen tip zvezka Tako Lahko ali Lili in Bine, morda karo, notne ali za opismenjevanje pa ga ne najdete na spletni strani?

Sedaj so na voljo NAVODILA v 6 KORAKIH, ki vas bodo pripeljala do najhitrejše oddaje naročila.
Dolgo časa sem razmišljala kako oblikovati izdelke v Hiškarijini spletni trgovini, da vam bodo dosegljivi na najbolj enostaven način.

Pri več kot 40-ih različnih vzorcih blaga ter več kot 50-imi različnimi tipi šolskih zvezkov sem se odločila, da zadevo poenostavim saj ne želim, da bi za enim zvezkom brskali tudi več minut.
Pripravila sem vam 6 KORAKOV po katerih boste enostavneje naročili vaš šolski PAKET SLAVC:

① odprite stran ZVEZKI ZA ŠOLO

② izberite željeni tip zvezka v EKO bombažu trajnostne izdelave ali običajnem bombažu

③ pri slikah izdelka najdete vse vzorce blaga, ki so na voljo

④ v seznamu na desni izberite željeni vzorec blaga

⑤ kliknite na gumb V KOŠARICO

⑥ v košarici pri 5. koraku pod OPOMBE navedite kateri tip zvezka potrebujete. V kolikor imate več različnih tipov zvezkov lahko pošljete tudi sliko seznama vseh zvezkov na info@hiskarija.si. V tem primeru navedite prosim številko naročila.
Z nakupom PAKETA SLAVCA niste prihranili samo s potjo do knjigarne, tudi ZAVIJATI vam jih ni več potrebno.

Saj je vsak Hiškarijin Zvezek ročno ovit v naraven bombaž trajnostne izdelave, ki ga ščiti pred poškodbami celo šolsko leto. V kolikor ostane nepopisan, ga lahko uporabite še naslednje leto in s tem prihranite čas za naročilo ter denar za nakupu novega.
In kaj je še posebej fino pri PAKETU SLAVCU?

❶ platnice celo šolsko leto ostanejo kot nove

❷ če dobijo ušesa se jih enostavno poravna v prvotni položaj

❸ robovi se ne natrgajo ali nacufajo

 ④ v ne več kot 3 delovnih dneh bodo zvezki pri vas

 ⑤ če želite med prvimi videti nove vzorce blaga in izvedeti še več o Slavcih se naročite na Zgodbe iz Hiškarije.
Želim vam dolge, nasmejane in neobremenjene počitnice. Ob začetku šolskega leta pa veliko novega znanja ter prijetno uporabo mojih Slavcev.

Zala iz Hiškarije

 
Da bo vaše letošnje počitnice potekale umirjeno in organizirano si zagotovite unikaten Slavčev mesečni koledar TUKAJ.
Facebook
Instagram
Spletna stran
Email
Copyright © 2019 HIŠKARIJA, Zala Pavšek, s.p. Pravice pridržane.
Zakaj ste dobili ta e-mail? Nekaj časa nazaj ste nam z vašim dovoljenjem zaupali vaše kontaktne podatke za nemene obveščanja s strani Hiškarija, Zala Pavšek s.p. Vaše podatke skrbno hranimo in obdelujemo v skladu z GDPR. Odjavite se lahko kadarkoli s spodnjim klikom na "UNSUBSCRIBE FROM THIS LIST".


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
*|MC:SUBJECT|*
Postanete slabe volje, ko pomislite, da vas tudi letos čaka neodložljiva pot po nakupih šolskih zvezkov?
Bi si raje vzeli prosto popoldne, zvezke pa izbrali kar iz udobja vašega doma?

Samo v 3 KORAKIH si zagotovite najtrpežnejše in že ovite šolske zvezke.
Si vsako leto obljubite, da boste namesto časa, ki ga pustite v knjigarni in slabe volje, ki vas doleti ob izbiri šolskih zvezkov, tokrat resnično nekaj spremenili in opravili nakup enostavneje? Pa ne veste kako?

Tudi meni se je vsako leto dogajalo, da sem odlašala z nakupom šolskih zvezkov, ker ne maram nujnih nakupov. Otroka pa sta vsak dan spraševala: ''Mami, kdaj gremo po zvezke za šolo?''. Nekajkrat sem še uspela preusmeriti njuno pozornost potem pa je prišlo neizogibno. Zmenili smo se, da gremo naslednji dan, takoj po kosilu, v knjigarno po vse šolske potrebščine – s tem bi, zame mukotrpno, opravilo opravila naenkrat. Celo dopoldne sta me motila pri delu in spraševala kdaj bo kosilo. Naredila sem veliko manj, kot sem za tisti dan načrtovala in slaba volja je počasi lezla na plan. Hitro smo pojedli kosilo in že naslednji hip sta oba sedela v avtu. Veselilo me je, da sta tako vznemirjena in polna pričakovanj za naslednje šolsko leto. Vožnja je potekala ob sproščenem klepetu saj sem misel na nedokončano delo odrinila. Tudi jaz sem želela podoživeti to vznemirjenje glede nakupa šolskih potrebščin. Nasmeh z obraza je izginil, ko smo stopili v knjigarno in se je pred nami vila kolona ljudi, vsak s svojim šolskim seznamom. Pa sem si rekla: ''Važno, da si svojima sončkoma, naj slaba volja ne pokvari njunega veselja.'' Med tem, ko smo čakali, sta seveda ''morala'' pošteno raziskati knjigarno. Nenehno ponavljanje, da naj prosim ostaneta na mestu saj bomo kmalu na vrsti je že konkretno načelo mojo dobro voljo. Ves čas sem si govorila, da naslednje leto resnično nekaj spremnim vendar še nisem imela odgovora kako.
Sodu je izbilo dno, ko je prodajalka suvereno razložila, da ne moremo dobiti vseh stvari s seznama saj je nekatere potrebno naročiti, nekaterih pa je žal zmanjkalo. Piko na i pa je dodalo dejstvo, da se moraš večkrat osebno oglasiti dokler ne dobijo vseh stvari, saj oni ne utegnejo sporočati vsakemu, kaj in kdaj je prišlo.

Takrat sem si končno priznala, da je moj čas preveč dragocen in, da moram neizogiben nakup šolski zvezkov opraviti kar se da hitro. Odločila sem se, da čas, ki ga porabim za obisk knjigarne, namenim raje kvalitetnemu preživljanju časa z družino, nakup pa opravim kar preko spleta.
Si tudi vi želite prihraniti vaš dragoceni čas pri nakupu šolskih zvezkov in ga raje porabiti za trenutke z vašim otokom?

Hkrati pa izbirati med več kot 40 čisto posebnimi vzorci in si prihraniti še dodatni čas, saj vam jih ne bo potrebno ovijat?
Porabite letos za naročilo šolskih zvezkov največ 15 minut ter izberite PAKET SLAVC, ki vam ponuja kar 10 PREDNOSTI:

① prihranek časa za nakup zvezkov

② prihranek časa za ovijanje zvezkov

③ dostavo na dom v manj kot 3 delovnih dneh od prejetja naročila

④ najbolj trpežne šolske zvezke katerih robovi se NE natrgajo in NE poškodujejo

⑤ najkvalitetnejše materiale

⑥ otroku in okolju prijazne materiale brez plastike – certificiran FSC papir ter TRAJNOSTNI bombaž z barvami na vodni osnovi

⑦ zvezke A4 in A5 s črtami ali brez, ki imajo edinstveni dizajn

⑧ nakup zvezkov TakoLahko, Lili in Bine, karo, notnih in drugih s šolskega seznama na enem mestu

⑨ zvezke, ki jih bodo otroci radi uporabljali in se z veseljem učili

⑩ nepozabno lepe zvezke, ki jih boste z nasmeškom prijemali v roke tudi potem, ko bodo zapolnjeni in se spominjali šolskih dni
Z nakupom PAKETA SLAVCA ne boste prihranili samo s potjo do knjigarne, tudi ZAVIJATI vam jih ne bo več potrebno.

Saj je vsak Zvezek Slavc ročno ovit v naraven bombaž trajnostne izdelave, ki ga ščiti pred poškodbami celo šolsko leto. V kolikor ostane nepopisan, ga lahko uporabite še naslednje leto in s tem prihranite čas za naročilo ter denar za nakupu novega.
Samo v 3 korakih si zagotovite vaš PAKET SLAVC:

❶ poslikajte seznam zvezkov, ki ste ga dobili v šoli

❷ izberite najljubše vzorce TUKAJ

❸ pošljete naročilo preko Hiškarijine spletne trgovine ali na info@hiskarija.si

 ④ v ne več kot 3 delovnih dneh bodo Zvezki Slavci pri vas

 ⑤ če želite med prvimi videti nove vzorce blaga in izvedeti še več o Slavcih se naročite na Zgodbe iz Hiškarije.
Želim vam dolge, nasmejane in neobremenjene počitnice. Ob začetku šolskega leta pa veliko novega znanja ter prijetno uporabo mojih Slavcev.

Zala iz Hiškarije

 
Da bo vaše letošnje počitnice potekale umirjeno in organizirano si zagotovite unikaten Slavčev mesečni koledar TUKAJ.
Copyright © 2019 HIŠKARIJA, Zala Pavšek, s.p. Pravice pridržane.
Zakaj ste dobili ta e-mail? Nekaj časa nazaj ste nam z vašim dovoljenjem zaupali vaše kontaktne podatke za nemene obveščanja s strani Hiškarija, Zala Pavšek s.p. Vaše podatke skrbno hranimo in obdelujemo v skladu z GDPR. Odjavite se lahko kadarkoli s spodnjim klikom na "UNSUBSCRIBE FROM THIS LIST".


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
*|MC:SUBJECT|*
Ne najdete primernega darila za vzgojiteljico in se kar ne morete poistovetiti z darilnimi boni, bonbonjerami, copati in ostalimi brezosebnimi predlogi?

Namesto običajnih stvari si želite izvirno, posebno darilo, takšno, ki ga ne boste mogli kupiti v trgovini in še vzgojiteljici bo odprlo usta?
Naj bo letos vaša izbira preprosta vendar z zvrhano mero navdušenja.
Zagotovite si ročno izdelano darilo, ki bo izražalo zahvalo, priznanje za dobro opravljeno delo ter lepo gesto z minimalno vloženim trudom
TUKAJ.


Tudi sama sem se soočala s tavanjem med goro neuporabnih in neprimernih daril. Vsak predlog, ki je prišel s strani staršev je bil že večkrat uporabljen, brez čuta za osebno noto in povrh vsega še narejen v Aziji.

Porabila sem cele dopoldneve z iskanjem primernega darila in na koncu brez prave ideje potrdila predlog, ki je bil izbran zato, ker je bil najlažje dosegljiv.

Vsako leto sem si obljubila, da temu naredim konec in prevzamem stvari v svoje roke. Predlagala sem, da pripravimo darilo, ki ga bodo soustvarili otroci. Saj sem prepričana, da je potrebno otrokom dajati zgled tudi pri izkazovanju hvaležnosti ter jih učiti vljudnosti.
Ker pa je zato potrebno kar precej truda in časa s starši nismo našli skupnega jezika.

Vseeno mi ni dalo miru, da vzgojiteljice dobivajo vedno nove in nove ''praholovce'' zato sem se odločila, da izdelam darilo, ki bo uporabno prav za vsako -
črtni zvezek Vzgojiteljski zapiski
Vas zanima zakaj? Kar 5 prednosti ga razlikuje od običajnih daril:

1. da ga bo uporabljala vsak dan
2. da jo bo ves čas spominjalo na nepozabne trenutke preživele z vašim otrokom
3. da si bo zapisala dogodke, ki so ji blizu
4. da ji bo ob vsaki uporabi pričaralo nasmešek na obraz
5. in da bo tako posebno, da si ga bo želela še naslednje leto
Vse to imajo Vzgojiteljski zapiski Zvezka Slavca.
In seveda še kar 7 drugih edinstvenih lastnosti:
 • izdelani so ročno v Sloveniji
 • iz ekološkega papirja z edinstvenim dizajnom in
 • platnicami iz bombaža trajnostne izdelave, ki so izredno trpežne
 • obogateni so s Swarovski kristali ter
 • slovensko bombažno čipko
 • najdete jih v 4 različnih vzorcih bombaža in
 • tudi v darilnem kompletu s peresnico
… pa še to:
 • ni jih potrebno zavijati, saj so že v darilni vrečki
 • imajo predlist na katerega se otroci podpišejo in napišejo posvetilo ter
 • so pri vas lahko že takoj naslednji delovni dan
Izdelala sem jih samo 100 zato opravite NAKUP takoj in najlepše darilo za vzgojiteljico bo kmalu pri vas.
In seveda, želim vam nepozaben zaključek šolskega leta ter dolge, nasmejane in neobremenjene počitnice.
Zala iz Hiškarije
Da bo vaš zadnji mesec pred počitnicami potekal, kljub natrpanemu urniku, umirjeno in organizirano si zagotovite unikaten Slavčev mesečni koledar TUKAJ.
Copyright © 2019 HIŠKARIJA, Zala Pavšek, s.p. Pravice pridržane.
Zakaj ste dobili ta e-mail? Nekaj časa nazaj ste nam z vašim dovoljenjem zaupali vaše kontaktne podatke za nemene obveščanja s strani Hiškarija, Zala Pavšek s.p. Vaše podatke skrbno hranimo in obdelujemo v skladu z GDPR. Odjavite se lahko kadarkoli s spodnjim klikom na "UNSUBSCRIBE FROM THIS LIST".


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
*|MC:SUBJECT|*
Ste že kar malce nervozni, ko pomislite koliko
obveznosti vas čaka Junija?
Organizirajte si kaotični zadnji mesec šole tako, da boste imeli dovolj časa tudi zase in ne prepustite se toku dogodkov, ki vas bodo na koncu popolnoma izčrpali.

Zaključni nastopi in druženja, tekmovanja ter obvezna preverjanja znanja. Potem so tu še pikniki, rojstni dnevi, vikendi v naravi, tisti s hišami še urejanje vrta pa še bi lahko naštevala… dogodki nas prehitevajo, mi pa mrzlično skačemo iz enega v drugega in se ob večerih zrušimo v posteljo.

Nekako tako so še 2 leti nazaj izgledali tudi moji Juniji. Bolj ko so otroci rasli, več obveznosti se je kopičilo. Najprej je bilo prijetno, zabavno in z veseljem sem se odzvala vsakemu vabilu potem pa kar na enkrat nisem imela zase niti trenutka več. Namesto z nasmeškom sem okoli hodila s podočnjaki in delala stvari avtomatsko.

Nič več ni imelo smisla in odločila sem se, da se odzovem samo na tiste stvari, ki mi res veliko pomenijo. Še  najpomembnejša odločitev pa je bila, da tista zadeva, ki prva pride tudi prva melje. Ostalih pa se enostavno ne udeležim oziroma jih prestavim na prosti termin.

Prepričana sem, da se tudi vi najdete v zgoraj napisanih vrsticah zato sem se odločila, da samo za vas izdelam BREZPLAČNO rešitev, ki je meni pomagala do obilice prostega časa.
Pripravila sem brezplačni Slavčev mesečni koledar z VAŠIM IMENOM, ki je zasnovan tako, da vam omogoča:
 1. celoten pregled nad mesečnimi obveznostmi,
 2. enostavno vnašanje
 3. in uporabo vaših najljubših barv.
Zaradi osebne note jih je na voljo samo 20 zato
Slavčev mesečni koledar naročite TAKOJ
ter si naredite načrt za natrpan prihajajoči mesec z VEČ prostega časa.
Imejte nadvse lep dan,
Zala iz Hiškarije


p.s. Za večjo preglednost predlagam uporabo 3 vam ljubih barvnih svinčnikov, ki bodo že na prvi pogled ločili dogodke glede na pomembnost.
 
Prihranite še več časa ter podarite letos Učiteljici ali Vzgojiteljici najlepše uporabno in naravno darilo, ki ga najdete TUKAJ.

Učiteljski ali Vzgojiteljski zapiski so v darilni vrečki in vsebujejo Zvezek Slavc iz ekološkega papirja z edinstvenim dizajnom ter platnicami iz naravnega bombaža trajnostne izdelave. Obogateni so s slovensko bombažno čipko ter kristalčki. Na voljo so tudi v kompletu s Peresnico Vesno. Vsi so na zalogi zato jih dobite že naslednji delovni dan.
Copyright © 2019 Hiškarija, Zala Pavšek s.p., All rights reserved.

Naš e-mail naslov:
info@hiskarija.si

Želite spremeniti vaše nastavitve ali se odjaviti iz e-novičk?


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*

Si tudi sami želite prispevati k varovanju našega planeta pa ne veste kje začeti? Naredite 1. korak že ob današnjem svetovnem dnevu zemlje.

22.04.2019

Spodaj vas čakajo kar 3 SKLOPI po 10 NASVETOV kako začeti varovati naše okolje in posledično zaščititi tudi sebe pred spremembami, ki nas ogrožajo.

Kot že ptički čivkajo prihaja, zaradi vse večjega onesnaženja, ki ga povzročamo zaradi uporabe okolju škodljivih materialov, predelavo surovin ter izpustov, do klimatskih sprememb, onesnaženja s plastiko ter izumiranja vse večih živalskih in rastlinskih vrst.

Kako si postaviti okvirje, da bi s čim manjšimi spremembami v ustaljenem življenjskem ritmu dosegla največji učinek, sem se tudi sama spraševala kar vrsto let. Prvi korak je bil vsekakor ločeno zbiranje odpadkov, ki pa ni takoj prineslo zavedanja, da je to le drobec v vrsti stvari s katerimi lahko tudi sama pripomorem k bolj čistemu in zdravemu okolju.

Močno me je presenetil podatek, ko so v informativni oddaji omenili, da navkljub izredno visokemu deležu reciklirane embalaže v Sloveniji, ostaja ogromno nizkokvalitetne plastike, ki se jo ne da predelati in ponovno uporabiti. Tako postaja problem odlaganja plastičnih odpadkov vse večji.

Ta podatek je bil odločilen, da sem začela raziskovati kako bi lahko tudi sama pripomogla k bolj čistemu okolju. Prišla sem do spoznanja, da lahko že z minimalnimi spremembami v mojem življenju naredim veliko. Pomagala sem si tako, da sem ukrepe razdelila na 3 področja ter si pri vsakem naredila 10 opornih točk.

Kaj boste pa vi storili letos za varovanje našega planeta? Že imate idejo vendar se še vedno sprašujte kako?

Pripravila sem vam 3 sklope po 10 nasvetov , da boste lažje naredili prvi korak in sledili zadanemu cilju:
❶ zmanjšajte vpliv na klimatske spremembe
      1. če se le da hodite peš ali se vozite s kolesom
      2. v kolikor morate voziti otroke v šolo in na dejavnosti se dogovorite še z drugimi starši, ki stanujejo v vaši bližini za delitev prevozov
      3. s športom se ukvarjajte v naravi namesto v klimatsko ogrevanih prostorih
      4. poleti namesto klimatskih naprav senčite in zapirajte okna in vrata ter ohlajajte prostore ponoči s prepihom
      5. namesto sušilnega stroja raje sušite zunaj
      6. ugašajte luči v prostorih kjer se ne zadržujete, izklapljajte polnilce iz vtičnic, ko niso v uporabi, popolnoma ugašajte naprave
      7. varčujete z vodo pri pomivanju in umivanju (vodo natočite direktno v kozarec, solato perite z namakanjem, ne puščajte, da voda teče v prazno, med ščetkanjem zob zaprite pipo, ne kopajte se temveč se tuširajte in to na hitro,…)
      8. če res potrebujete nove tehnične aparate jih kupite z okoljskimi certifikati
      9. kupujte lokalno izdelane in pridelane stvari ter
      10. takšne, ki ne škodijo naravi

❷ zmanjšajte uporabo plastične embalaže
      1. kupujte samo tisto kar resnično potrebujete
      2. ponovno uporabljajte stvari (npr. oblačila iz druge roke, izdelki za dom, knjige…)
      3. izbirajte kakovostno izdelane stvari z dolgo življenjsko dobo
      4. bodite pozorni na materiale iz katerih so stvari izdelane (naravni, certificirani, reciklirni materiali)
      5. pri nakupih uporabljajte svoje bombažne vrečke
      6. za shranjevanje hrane uporabljajte stekleno posodo
      7. zamenjajte ALU folijo za tiste iz naravnih materialov
      8. v kolikor se ne morete izogniti uporabi PVC embalaže jo uporabite vsaj še enkrat za kakšno drugo stvar
      9. čistila kupujte na rinfuzo v embalaži, ki jo že imate ter
      10. kupujte pripomočke za osebno higieno iz naravnih in trajnostnih materialov, brez embalaže

❸ poskrbite za raznolik obstoj živalskih in rastlinskih vrst z uporabo njim prijaznih materialov
      1. spoštujte naravo in vsa živa bitja
      2. preprečite, da bi se njihov življenjski prostor ožal zaradi vas
      3. zmanjšajte uporabo plastike saj se le ta izjemno počasi razkraja ter razpada na vedno manjše delce, ki ostajajo v vodi, zemlji in zraku ter posledično v vseh živih bitjih
      4. kupujte izdelke, ki s proizvodnjo ne ogrožajo živalskih vrst
      5. ne odlagajte odpadkov v naravo
      6. kupujte lokalno, saj so transportne ladje eden izmed največjih onesnaževalcev našega planeta
      7. pripravite lončnico ali izberite košček vrta kamor boste posejali travniške cvetlice, ki bodo omogočale obstoj čebel, kajti brez njih ne moremo preživeti
      8. posadite drevo, pa četudi preko kakšne organizacije
      9. kupujte manj in premišljeno
      10. ter razmislite kaj je resnično dobro za vas in svet, ki nas obdaja.

Začnite postopno, za začetek izberite iz vsakega sklopa po eno stvar ter nadaljujte z dvema, tremi,…

Kako že pravi slovenski pregovor? Boljši danes kos kakor jutri gos. J

Česa vsega sem se še sama lotila in kako si boste tudi vi olajšali spremembe berite s

prijavo na Zgodbe iz Hiškarije
© www.hiskarija.si. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Ta spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke.  Ti piškotki ne shranjujejo osebnih podatkov.  Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Več informacij
×
Politika piškotkov za spletno mesto www.hiskarija.si

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

 1. Spletna stran uporablja piškotke, ki so nujni za osnovno delovanje strani in med drugim omogoča uporabniku dodajanje izdelka v košarico, prehod na zaključek nakupa itd.
 2. Spletna stran uporablja piškotke za zbiranje informacij o uporabi strani. Ti piškotki za sledenje omogočajo analizo obiskov in pregledane vsebine. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov.
 3. Spletna stran uporablja piškotke, ki omogočajo anaonimno sledenje informacij. Ti piškotki za oglaševanje so v uporabi za prilagoditev našega oglaševanja vašim potrebam.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo v nogi te strani.

Vaše nastavitve

Ti piškotki so vedna omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani. Torej piškotki, ki si vas zapominjo, da boste lahko nemoteno brskali po spletnih straneh. V to skupino sodijo piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni vaš vnos v spletne obrazce, nakupovalno košarico ipd. Obvezni so, saj, med drugim, zagotavljajo varnost in tako preprečujejo zlorabe sistemov.

Ti analitični piškotki nam omogočajo, da z uporabo anonimnega sledenja izboljšamo funkcionalnost strani. Prav tako nam omogočajo, da lažje identificiramo produkte, ki bi bili za vas zanimivi. V nekaterih primerih je prednost teh piškotkov izboljšanje hitrosti za obdelovanje vaših zahtev, zaznavanje in shranjevanje vaših nastavitev ter pomoč pri povezavi s socialnimi omrežji.Če teh piškotkov ne izberete, so rezultat lahko slabša priporočila in počasnejše delovanje spletnega mesta. Prav tako bo otežena povezava s socialnimi omrežji, kot so Facebook, Twitter, Google+ ipd.

Ti piškotki zbirajo informacije, s katerimi prilagodimo oglaševanje vašemu okusu, preferencam in željam. Te podatke uporablja tako naša spletna stran kot tudi partnerske in druge spletne strani. Zbrani podatki so anonimni in ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov, ki ste jih morda delili z nami. Če teh piškotkov ne boste izbrali, bodo morda oglasi, ki jim boste izpostavljeni, manj primerni za vas.