Vsi izdelki v spletni trgovini so tudi na zalogi (razen, če ni posebej označeno).
V kolikor oddate naročilo do 12.00 ure, izdelke prejmete že takoj naslednji dan, razen ob sobotah, nedeljah in praznikih, ko jih oddamo takoj naslednji delovni dan.
Pri izbiri plačila po predračunu, bo vaša pošiljka oddana na Pošto še isti dan, ko prejmemo vaše plačilo. V kolikor pošta ne obratuje, vam naročeno pošljemo takoj, ko bo zopet obratovala.
Stroški pošiljanja na območju Republike Slovenije se zaračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.o.o. ali ponudnika GLS – GENERAL LOGISTICS SYSTEMS, logistične storitve, d.o.o. (DDV je vključen) za katerokoli naročilo. Cene izdelkov v spletni trgovini ne vključujejo stroška poštnine.

V kolikor je nakup višji od 40€ je poštnina brezplačna!

Stroški pošiljanja izven RS se obračunajo po veljavnem ceniku za tujino Pošte Slovenije d.o. o. ali ponudnika GLS – GENERAL LOGISTICS SYSTEMS, logistične storitve, d.o.o. (DDV je vključen).
OSEBNI PREVZEM – Po predhodnem dogovoru na sedežu podjetja Vrhovci, c.XI/2 (Ljubljana -Vrhovci – bližina trgovine Lesnina). Plačate lahko z gotovino predhodnim plačilom po predračunu najkasneje v roku treh (3) delovnih dni. Prednost nakupa na sedežu podjetja je, da si izdelke na zalogi lahko v živo ogledate.
Rezervacija izdelkov pri osebnem prevzemu je tri (3) dni.

PLAČILO PO PREDRAČUNU
– Znesek kupnine je potrebno poravnti v roku treh (3) dni na naš transakcijski račun, ki ga prejmete ob naročilu na vaš elektronski naslov. Naročene izdelke pošljemo takoj po prejemu plačila.
PLAČILO preko PayPala – Znesek kupnine se poravna ob naročilu na naši spletni strani.

PRI PLAČILU PO POVZETJU – znesek poštnine in vrednost izdelka poravnate ob dostavi oziroma prevzemu izdelkov. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije, ki je pogodbena dostavna služba ponudnika zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku in sicer:
•    do zneska 98€ = 1,05 € provizije
•    od zneska 98€ = 1,07 % od vrednosti odkupnine

Pri prevzemu odkupne pošiljke GLS – GENERAL LOGISTICS SYSTEMS
, logistične storitve, d.o.o., ki je pogodbena dostavna služba ponudnika zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku in sicer:
•    do zneska 50€ = 0,90€
•    do zneska 100€ = 0,90€
•    do zneska 250€ = 1,25€
•    do zneska 500€ = 3,45€
•    do zneska 2000€ = 1,40%
Stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije.
Vse Izdelke, ki so na voljo v spletni trgovinici www.hiskarija.si, si lahko OGLEDATE in KUPITE na sedežu podjetja Vrhovci, c.XI/2 (Ljubljana – Vrhovci – bližina trgovine Lesnina) po predhodnem dogovoru na telefonski številki 031 333 879 (Zala) ali na e-mailu info@hiskarija.si ali v ZS na www.facebook.com/hiskarija.
Seveda, nakup pri nas je 100% varen nakup.
Izdelek lahko vrnete  v roku 14 dni z računom, nepoškodovan in v originalni embalaži na naslov: Hiškarija, Zala Pavšek s.p., Vrhovci, c.XI/2, 1000 Ljubljana.

UVELJAVLJANJE PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE : Potrošnik (po 43.č členu ZVPot) ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Hiškarija, spletna trgovina in oblikovanje, Zala Pavšek s.p., Vrhovci, c. XI/2, 1000 Ljubljana; info@hiskarija.si, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (s priporočenim pismom, poslanim po pošti ali elektronski pošti). Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.Učinki odstopa od pogodbe : Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Potrošnik blago vrne ali izroči na naslov Vrhovci, c.XI/2, 1000 Ljubljana brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o odstopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka. Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE (Obr. OP)

[Ime, fizični naslov ter po možnosti številko telefaksa in elektronski naslov podjetja]

Obveščam/obveščamo(*) vas, da odstopam/odstopamo(*) od pogodbe za prodajo tega blaga (*)/za zagotovitev te storitve(*)

Naročeno dne(*)/prejeto dne(*)

Ime potrošnika/potrošnikov

Naslov potrošnika/potrošnikov

Podpis potrošnika/potrošnikov (samo,če se obrazec pošlje v papirni obliki)
(*) Po potrebi se črta

Ob prejemu napačnega ali poškodovanega izdelka čim prej pokličite na telefon 031 333 879 (Zala) ali nam pišite na info@hiskarija.si. Izdelek bomo v najkrajšem možnem času zamenjali ali pa vam vrnili denar skupaj s stroški reklamacije in dostave. Upamo, da bo takšnih »neprijetnosti« čim manj – v kolikor se bo kakšna zgodila, se že vnaprej iskreno opravičujemo!
Naročite lahko tudi tako, da pošljete sporočilo na info@hiskarija.si preko ZS na www.facebook.com/hiskarija ali pa pokličete na telefon 031 333 879 (Zala).
Darilni bon lahko vnovčite ob nakupu v spletni trgovini Hiškarija tako, da pri vnosu podatkov na BLAGAJNI na vrhu strani izberete polje: Imate kupon? Kliknite tukaj za vnos kode
Po vpisu kode, ki je zapisana na darilnem bonu se vam pojavi vrednost kupona in le ta se ustrezno odšteje od zneska celotnega nakupa. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti darilnega bona.
Darilni bon lahko vnovčite tudi na sedežu podjetja v Ljubljani (na Vrhovcih, c. XI/2).
Darilni bon velja 6 mesecev.