Krede-Brede-Hiskarija-figurice-pingvini-krogi
Krede-Brede-Hiskarija-figurice-02
Krede Brede Hiskarija 01
Krede-Brede-Hiskarija-figurice-pingvini-krogi
Krede-Brede-Hiskarija-figurice-02
Krede Brede Hiskarija 01

Krede Brede – pingvini krogi – figurice

8.00 €

Krede Brede
Dimenzije: kreda cca. 6×10 cm, vrečka cca. 15x20cm
Material krede: modelirna masa, pigment
Material vrečka: 100% bombaž
Ročno delo.

Na voljo v beli, rumeni, rdeči, modri, zeleni in črni barvi.

Barve in odtenki se lahko razlikujejo od dejanskega izgleda.

Primerjaj

Na zalogi

Opis izdelka

index
Krede Brede so ročno ulite v izbrane oblike. Njihova barvitost pritegne k risanju, igri in pisanemu ustvarjanju majhne in velike otroke. Oblike metuljčkov, rožic, dinozavrov, kock in figuric se popolnoma prilagodijo majhnim otroškim ročicam. Krede Brede so zaradi omenjenih oblik tudi manj lomljive od običajnih kred in jih zato lahko uporabljate dlje časa. Obarvane so v belo, rumeno, rdečo, modro, zeleno in črno barvo. Otroci se naenkrat srečajo z različnimi odtenki in tako spoznavajo barve, medtem ko sama oblika kred ostaja enaka. Skozi igro spoznavajo poleg barv in oblik tudi, kakšna moč je potrebna za določeno debelino črte, kaj se zgodi, ko se naslonijo na narisano površino z roko, kaj, ko pade dež…

Z mislijo, da bi Krede Brede karseda enostavno shranjevali, smo zanje ročno zašili pisano vrečko iz 100% bombaža. Ker je zelo obstojna, pralna in prijetnega otipa, jo lahko uporabite tudi potem, ko bo kred zmanjkalo. Vanjo shranite druge otroške igre, igrače, copatke, morda zelišča…

Krede Brede so tudi zelo lepo in izvirno darilo. Ker je že sama vrečka pisana in prijetnega izgleda, ne potrebujete dodatega ovojnega papirja. Tudi ostali Hiškarijini izdelki imajo enake vzorce blaga kot Krede Brede, tako da jih lahko poljubno sestavite v prikupno darilo.

Za fino zabavo Hiškarija priporoča nekaj namigov za ”Igre naše mladosti”, pri katerih se tudi uporabljajo Krede Brede:
Zemljo krast – za dva ali več igralcev – S Kredami Bredami narišete krog in ga razdelite na toliko delov, kolikor je igralcev. Vsak igralec naj v svoj del napiše ime poljubne države. Potrebujete tudi manjšo palico. Vsak igralec se postavi na svoj kos kroga. Določite, kateri igralec začne prvi. V roke prime palico, reče ZDAJ ter jo vrže znotraj kroga. Ostali igralci zbežijo čim dlje stran. Tisti, na čigar polju je palica pristala, se mora čimhitreje vrniti in reči STOP. Vsi ostali igralci se morajo ustaviti. Enega izmed njih poskuša zadeti. V kolikor ga zadane, mu ukrade del zemlje, ki jo doseže iz svojega polja. Če ga ne zadane, mu nasprotnik krade zemljo. Na vrsti je igralec, ki je bil zadet. Zmagovalec je tisti, ki pokrade vso zemljo.

Zaviti polžek – za dva ali več igralcev – S Kredami Bredami narišete polžkovo hišico in jo razdelite na poljubno število kvadratov. Potrebujete tudi ploščat kamenček. Določite, kateri igralec začne prvi. Ta vrže kamenček v prvo polje in ga s skakanjem po eni nogi brca do zadnjega polja, kjer ga pobere, se postavi na začetek polžkove hišice, in vrže v naslednji kvadrat. Nadaljuje, dokler ne pride do konca ali dokler ne pade kamenček iz polja, ko je na vrsti drugi igralec. Zmagovalec je tisti, ki pride prvi do sredine polžkove hišice.

Šepasta lisica – za dva ali več igralcev – S Kredami Bredami narišete krog. Iz vrečke od kred naredite vozelj. Določite, kateri igralec začne prvi. Z vrečko v roki in po eni nogi prvi igralec odskaklja v krog, ki je lisičkin brlog. Tu lahko stoji na obeh nogah. Izven brloga lahko skače samo po eni nogi. Igra se začne, ko reče ‘Šepasta lisica ZDAJ’ in se po eni nogi poskuša z vrečko dotakniti enega izmed soigralcev. Ko se ga dotakne, postane on Šepasta lisica. Če se lisička utrudi, lahko odskaklja v brlog, kjer si odpočije.

Ristanc ali Fuč ali Tančula ali… – za dva ali več igralcev – S Kredami Bredami narišete kvadrate, enega nad drugim, v sledečem zaporedju: 1 – 1 – 2 – 1 – 2 – polkrog. Označite jih s številkami od 1 do 7. Potrebujete tudi kamenček ali manjšo palico. Določite, kateri igralec začne prvi. Ta se postavi pred ristanc in vrže kamenček/palico v prvi kvadrat. Po eni in po dveh nogah odskače v polkrog, kjer se obrne in skače nazaj. Na poti nazaj pobere kamenček/palico. Če kamenček/palica pade izven kvadrata ali na črto oziroma če igralca zanese izven igralnih polj, je na vrsti naslednji igralec. Zmagovalec je tisti, ki prvi pobere kamenček/palico iz vseh kvadratov.

in druge (vprašajte starše, stare starše, tete, strice…)

Naj se igra začne!

Dodatne informacije

Teža 0.3 kg
Dimenzije 15 x 5 x 20 cm