Gumitvist-Gustav-Hiskarija-pticki-zelena-srebrn
Gumitvist-Gustav-srebrn-sirok
Gumitvist-Gustav-Hiskarija-sponka-roza
Gumitvist-Gustav-Hiskarija-pticki-zelena-srebrn
Gumitvist-Gustav-srebrn-sirok
Gumitvist-Gustav-Hiskarija-sponka-roza

Gumitvist Gustav srebrn – ptički zelena

12.00 €

Gumitvist Gustav
Dimenzije: elastika 4m (celotna dolžina), vrečka cca. 10x12cm
Material: elastika, 100% bombaž Oeko-Tex Standard 100, umetna masa
Ročno delo.

Oblika in dimenzije vrečke se med seboj razlikujejo! Okvirna dim. 10x12cm.

Barve in odtenki se lahko razlikujejo od dejanskega izgleda.

Primerjaj

Na zalogi

Opis izdelka

Pisanih barv in sponko s katero ga lahko ovijete okoli še tako visokega drevesa. Do skakanja bo pripravil vse, staro in mlado. Pospravite ga v bombažno vrečko, ki se poda v vsak žep. NAVODILA ZA UPORABO Gumitvist Gustav vam nudi neskončno možnosti uporabe. Imena iger se razlikujejo tako glede na težavnostno stopnjo kot tudi na geografsko lego: usa, usa, usasa…, ljubljanska, rokenrol, limonca, desetka, japonska , trikotnik…
Za igro z GumitvistomGustavom so potrebni najmanj trije igralci . Dva igralca si postavita gumitvist okrog gležnjev, tretji se pripravi za skakanje. Igralec skače tako dolgo, dokler ne naredi napake. Pri igri v parih se igralci lahko med seboj dogovorijo za popravljanje. Po vsaki opravljeni nalogi se elastika zviša za en nivo: začne se pri gležnjih, nadaljuje pod koleni, okoli pasu, pod pazduho in za vratom, lahko pa celo iztegnete roke nad glavo in s tem otežite igro. Pri višinah, višjih od pasu, je igralcu dovoljeno elastiko nižati z roko. Za tiste bolj zahtevne se lahko elastiko prekriža, postavi nogi skupaj, se jo da samo okoli ene noge ali pa se igralec s trupom obrne za 45 ali 90 stopinj. Najbolj zahtevni skačejo čez tresočo se elastiko.
Ob skaknju igralec govori pesmico. Vsem najbolj poznana je USA, USA, USA, SA, PIPI, DUGA, ČARA, PA: Z obema nogama skoči igralec na eno stran elastike in izgovori USA, sonožno skoči tako, da ima med nogami drugo stran elastike in za vsak skok izgovarja USA. Ponovi dokler ne reče SA. Pri PIPI skoči sonožno med obe elastiki, da sta obe elastiki med nogami in reče DUGA. Sonožno skoči tako, da se obrne za 180 stopinj in se gumitvist ovije okoli nog in reče ČARA. Igralec reče PA in skoči na mesto, kjer je začel.
Za najmljaše in vse ostale Hiškarija priporoča igro ŠLIK ŠLAK ŠLOK:
Igralca primeta elastiko z obema rokama in se postavita eden nasproti drugega. Med govorjenjem besedne igre ŠLIK ŠLAK ŠLOK NAJ BO PIKA ALI STOP prepletata elastiko. Igralec, ki je pripravljen, reče v nekem trenutku STOP in nasprotna igralca obrneta roke iz vodoravnega položaja v horizontalnega ter obmirujeta. Nasprotni igralec mora skozi elastiko tako, da se je ne dotakne. Ko se elastike dotakne, se igralci zamenjajo. Naj se igra začne!

Dodatne informacije

Teža 0.023 kg
Dimenzije 10 x 2 x 12 cm